DE CHINESE KEUKEN EN KO SHING

WERELDBEROEMDE ‘VIER KEUKENS’

WERELDBEROEMDE CHINESE KEUKENS … EN KO SHING DE BILT

Er is geen enkel land met zo’n oude culinaire traditie als China; meer dan twee millennia voor onze jaartelling waren de Chinezen al op zoek naar gastronomische verfijning. De verschillende ‘streken’ waar de Chinese keuken in de hele wereld bekend om staat zijn Peking, Szechuan, Kanton en Shanghai. Dit zijn de zogenaamde ‘vier keukens’.

Wij brengen deze vier keukens samen en geven een persoonlijke touch aan de verschillende gerechten. Bekijk afhaalmenu en bestel.

De verschillende kruiden die wij voor onze gerechten gebruiken

De noordelijke Peking-keuken 京菜 wordt ook wel gezien als de voormalige keizerlijke keuken. In deze keuken worden veel gerechten bereid met rijst, gierst, sojabonen, sesamzaad, Chinese kool, selderie, lente-ui en komkommer. Het beroemdste gerecht uit deze streek is vier eeuwen geleden bedacht door een keizer en een kok: de Pekingeend.

De Szechuan-keuken 川菜 wordt gekenmerkt door sterk gekruide gerechten en door het veelvuldig gebruik van rundvlees. In de gerechten van deze streek zitten vaak chilipepers en szechuanpeper. Deze keuken staat voor het westelijke deel van China.

De Kanton-keuken 粤菜 is bekend om de zoetzure accenten, waardoor smaak en sappigheid van vlees en groenten bewaard blijven. Deze keuken staat voor het zuidelijke deel van China.

De Shanghai-keuken 上海菜 wordt gekenmerkt door granen zoals rijst en tarwe en de zeevruchten zoals garnaal en krab. Uit het oosten van China is dit de bekendste keuken. De gerechten hebben een zoete toets. Andere belangrijke ingrediënten zijn rijstwijn en zoete bonenpasta. Shanghai heeft de meeste uitheemse invloeden gehad op zijn keuken, waardoor in Shanghai gebak en koude voorgerechten gegeten worden.

WOKKEN

De techniek voor het wokken op hoog niveau is erg belangrijk. Op zacht, hoog, ‘explosief’ vuur en hard omscheppend of juist niet. Het maakt allemaal uit, want hiermee bepaalt u wat voor textuur u uw eten geeft. Op onze kaart vindt u veel lekkere wokgerechten, zoals onze specialiteitsgerechten uit Szechuan!

de Chinezen al op zoek naar gastronomische verfijning. De verschillende ‘streken’ waar de Chinese keuken in de hele wereld bekend om staat zijn Peking, Szechuan, Kanton en Shanghai. Dit zijn de zogenaamde ‘vier keukens’.

Eigenlijk is er een vijfde keuken. Dit is de keuken waarin een persoonlijke touch wordt gegeven aan de vier keukens: de keuken van Ko Shing De Bilt!