Weetje over wokken!

Wist je dat …

naast een hakmes de plaatstalen wok een van de meest kenmerkende keukeninstrumenten zijn van de Chinezen? In de wok kan er geroerbakt worden, gefrituurd en gestoomd. Lang gebeurde dat op snel maar heet brandende vuurtjes van twijgen of, in huizen en restaurants, op kolenvuren. Tegenwoordig worden krachtige gasbranders gebruikt. Ter vergelijking: een ‘gewone’ wokbrander heeft een vermogen van 3 tot maximaal 5,5 kW, Chinese restaurants werken met 24 tot 36 kW.

De techniek is voor het koken op hoog niveau zeer belangrijk. Op zacht, hoog, ‘explosief’ vuur en hard omscheppend of juist niet. Het maakt allemaal uit, omdat het andere texturen geeft.

Jaar van de Os

Op 12 februari 2021 is het Chinees Nieuwjaar. 2021 is het jaar van de Os!

Volgens de Chinese astrologie is de Os krachtig, betrouwbaar, een geboren leider, een harde werker, kiest het liefst de kortste weg, zachtaardig en geduldig, maar de Os heeft ook de eigenschap dat die flink kan uitvallen en koppig kan zijn.

Goede partners voor de Os zijn de Haan, de Slang en de Rat.

Andere jaren van de Os zijn onder andere 1925 – 1937 – 1949 – 1961 – 1973 – 1985 – 1997 – 2009.

Onze coronamaatregelen

Wij nemen uw en onze veiligheid en gezondheid serieus. Daarom vragen wij u onze aanwijzingen strikt op te volgen als u ons restaurant bezoekt. In ons restaurant gelden de volgende coronamaatregelen:

*Draag een mondkapje.

*Kom zoveel mogelijk alleen.

*Ook als u telefonisch hebt besteld dient u zich te melden bij de afhaalbalie.

*Als er NIEMAND (geen andere klant) bij de afhaalbalie staat kunt u rechtdoor doorlopen naar de afhaalbalie.

*Als er WEL iemand staat bij de afhaalbalie, neemt u plaats in het restaurant (dit is nu de wachtruimte), direct rechts van u bij binnenkomst.

* Als de wachtruimte vol is of als het uw voorkeur heeft, kunt u buiten wachten. Geef wel even door bij de afhaalbalie dat u buiten wacht.